Vores bolig er 109 m2 brutto og er på papiret en 5-værelses bolig med 4 værelser, køkken alrum og to badeværelser. Vi har fravalgt et værelse mod gården, så vi i stedet får et større køkken-alrum.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er grafik-og-billeder-til-hjemmeside3.jpg

Det som er særligt ved bebyggelsen, er snittet gennem bygningen: Under jorden ligger en offentlig p-kælder, i stuen ligger erhverv, en stor integreret daginstitution og rækkehusenes nederste etage. Fra 1. sal og op til 5. sal ligger lejlighederne. Vi bor i en lejlighed på 1. sal – hævet fra gaden – og vi føler ikke at folk kan kigge ind. Mod gården bor vi i ‘stuen’, da gården er hævet, vi har vores egen terrasse, og mine børn kan løbe direkte ud i gården (det er jo så både en fordel og ulempe). Vores genboer er rækkehusene i 3 etager, men kun 2 etager er synlige fra vores bolig, hvilket er en fordel ift. dagslys, når man bor så langt nede.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er img_8476.jpg
Kig til gården med rækkehusene til venstre og lejlighederne til højre

Boligens planløsning har mange fordele og kvadratmeterne er rigtig godt udnyttet. Vi valgte bl.a. denne bolig fordi:

  • Den lå på 1. sal mod gaden, men i ’stuen’ mod gården og med privat terrasse
  • Børneværelserne kobler sig direkte på alrummet, hvilket vi så som en fordel mens vi har små børn. (Vores børn bruger rent faktisk rigtig meget tid på deres værelser)
  • Soveværelset har eget bad og toilet, hvilket er en fantastisk luksus, men faktisk også praktisk, nu vi har to børn som skal på toilettet
  • Køkken-alrummet huser mange kvadratmeter. Særligt efter vi fravalgte værelse mod gården. 45 nettokvadratmeter er rigtig meget – og det er her vi lever vores hverdag
  • Placeringen i karréen er god. Vi ligger placeret på langsiden længst mod nord – vores bolig er øst-vest vendt, så vi får masser af sol på terrassen om sommeren – både om dagen og om aftenen
  • Krøyer Hus ligger på kanten mellem det gamle Vesterbro og op mod Humleby med de charmerende rækkehuse
  • Krøyer Hus er et af de byggerier i Carlsberg Byen, som er længst væk fra øvrige byggepladser
  • Fra vores hævede kan man gå direkte ned til et stort grønt område Østen For Humlen, som byder på stor legeplads og fodboldbane. Legepladsen er i dagstimer for den integrerede institution, som ligger i stueetagen, men uden for åbningstid, er det en offentlig legeplads.
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er img_8475.jpg
Udvendig trappe som forbinder det grønne område med det hævede fælles gårdrum

Den søde ventetid

Da vi underskrev papirerne på vores nye bolig, var der 1,5 år til indflytning, men det gav os en kæmpe ro at vide, hvad vi havde i vente. Dermed også at vide at turen op til 5. sal med ét barn på armen, et andet i hånden, og et par indkøbsposer, ville få sin ende.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er grafik-og-billeder-til-hjemmeside-1.jpg

Vi brugte lang tid på at undersøge forskellige indretningsmuligheder, og vi gjorde os store overvejelser om til- og fravalg. Vi valgte at gøre følgende:

  • Vi fravalgte en væg i alrummet
  • Vi rettede vægge ud mellem de to børneværelser
  • Vi fravalgte at få monteret alle garderobeskabe, da vi ønskede andre løsninger (i dag står nogle af skabene i vores depotrum i kælder, så der er orden i al rodet)
  • Vi valgte en anden køkkenvask, så den blev hvid ligesom resten af køkkenet
  • Vi opgraderede hårde/hvidevarer (Man kunne kun opgradere hele pakken – dvs. 6 stk., som tæller køle/frys, opvaskemaskine, ovn, kogeplader, vaskemaskine og tørretumbler
  • Et andet gulv en standard eg – vi valgt rustik eg, som har mere spil i sig og flere knaster. Superpraktisk med børn som krummer, så man ikke ser det så tydeligt
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er grafik-og-billeder-til-hjemmeside2.jpg

En stor mobil køkken-ø

På salgsopstillingen er spisebordet placeret ud for køkkenet, men ved fravalget af væggen i alrummet, blev der plads til spisebordet foran det store vindue med masser af dagslys. Det er et naturligt samlingssted og vi bruger lang tid her – både når vi spiser, leger og laver kreative ting. Her betyder det meget, at der er et naturligt og godt dagslys fremfor midt i boligen.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er grafik-og-billeder-til-hjemmeside6.jpg
Spiseplads ved det store vindue ud mod gården

Vi kunne godt se at det eksisterede køkken, ville blive for lille – både mht. skabsplads, men også ift. arbejdsplads. Vi designede derfor en mobil køkken-ø, og det er det møbel, som jeg er gladest for i vores nye hjem. Vi har lavet det af IKEA elementer og fronter fra Reform i Basis Design. Overfladen er linoleum i farven Olive, og den er både lækker at røre ved og passer smukt til vores varme egetræsgulve. Mod det eksisterende køkken har den 6 skuffer, hvor der i 3 af skufferne er flere udtræksskuffer til bestik, bageplader og køkkenredskaber – så 10 skuffer i alt. På bagsiden er der 3 overskabe med push open låger (40 cm dybe), og for enden er der et udhæng på 25 cm, så den kan bruges som bar. Vi har bygget øen oven på en spånplade med 9 hjul under for at klare vægten.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er grafik-og-billeder-til-hjemmeside4.jpg
Mobil køkken-ø med fronter fra REFORM og skabe fra IKEA

Det er virkelig praktisk at have så stor en bordplade (100×205 cm) – både under madlavning, men også når man skal lægge tøj sammen, pakke gaver ind osv. Det ender selvfølgelig også med at den tit er fyldt med alt muligt, som ikke har fundet sin plads – f.eks. Jens’ skjorter 😊.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er img_7050-1.jpg
Da køkken-øen blev samlet af min svigerfar